tiistai 30. elokuuta 2016

Traconin tärpit

Tracon on aivan pian! Tarkalleen ottaen niinkin pian kuin ensi viikonloppuna. Conia odotan jo innolla. Hulvatonta seuraa, mielenkiintoista ohjelmaa ja arvatenkin paljon juoksemista luvassa.

Traconissa harjoitetaan uusien aikamatkaajien rekrytoimista. Jos olet aina halunnut päästä aikamatkailemaan, kannattaa joko nykäistä helmasta professori Songia tai suunnata askelensa suurelle, vihreä-valkoraidalliselle teltalle Sorsapuistossa ja kirjoittaa nimensä listaan. Hämeen keskiaikaseura esittelee teltalla toimintaansa ja historian elävöittämistä harrastuksena. Huhutaan, että Humalasalon joukkoihin on soluttautunut myös aikamatkaajia, jotka suihkivat keskiajan lisäksi vuosisatoja ristiin rastiin ihan miten sattuu.

Aika-akateeminen poppoomme järjestää Traconissa myös ohjelmaa kumpanakin päivänä.

Aikamatka-akatemian piirustuskoulu
lauantaina 3.9. klo 12.00-13.30
Hämeen keskiaikaseuran teltalla Sorsapuistossa

Joskus aikamatkoilla on tilanteita, joissa on parempi piirtää muistiinpanonsa nopeasti ja juosta, ennen kuin malli käy kiinni. Tule opettelemaan croquis-piirtämistä! Pajassa piirretään useita luonnosmaisia piirroksia elävästä mallista eri asennoissa. Piirustusaika pitenee loppua kohti. Hiiliä, lyijykyniä ja piirustuspaperia on tarjolla, mutta on hyvä tuoda omat piirustusvälineet mahdollisuuksien mukaan etenkin, jos haluaa piirtää erikoisemmilla välineillä.

Joskus reissuissa olisi ihan aiheellista osata piirtää muistiinpanoja vaikkapa myöhempää lajitunnistusta helpottamaan. Tiedäthän, kun kohtaa vieraan lajin edustajan, näkee erikoisen kasvin, iskee silmänsä hurmaavaan muukalaiseen, mutta aika ei anna vetää esiin kameraa, akku on lopussa tai tekniikka muuten vain pettää. Usein nopeuskin olisi valttia, jotta ehtii vielä karkuunkin, ennen kuin sitä joutuu tunnistamaan lajin hampaiston ja ruoansulatuselimistön perusteella. Piirrä ja juokse -metodin hallitseminen edes auttavasti on jokaisen aikamatkaajan perustaitoja.

Huhuu piirteli 1700-luvun naamiaistanssiaisissa.

Menneisyyden tanssikoulu
sunnuntaina 4.9. klo 13.00-14.45
Pieni sali

Tanssitaito kuului menneisyydessä tärkeänä osana sekä nuorten aatelisten miesten että naisten hyvään kasvatukseen. Se oli suosittua viihdettä ja taitoa pidettiin arvossa. Tanssiminen sulostuttaa liikkeitä ja kehittää kehonhallintaa, mistä on hyötyä myös taistelukentillä. Hämeen keskiaikaseuran kanssa sinunkin on mahdollista opetella näitä menneisyyden taitoja. Opetamme historiallisten tanssien perusteita ja helppoja tansseja keskiajan lopulta ja uuden ajan alusta. Mitään ennakkotietoa aiheesta ei tarvita.

Professori River Song on tuonut renessanssista elävän (lievästi laittoman) näytteen esittelemään renessanssin hovitansseja. Tanssitaitokin kuuluu aikamatkaajan perusrepertuaariin: kun ei ole tanssilattialla eksyksissä kuin kalapuikko vaniljakastikkeessa, suorastaan solahtaa juhlaväen sekaan ja saa tietää yhtä jos toistakin mielenkiintoista tai voi jopa hurmata Ranskan kuninkaan hienostuneella ranneliikkeellä tai nousta Elisabet I:n suosioon pirteällä pohjetyöskentelyllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti