lauantai 12. joulukuuta 2015

Uusia seikkailuja tiedossa

Franzensbadin jälkeen on ollut hiljaista reissurintamalla, mutta siviilielämä onkin sitten pitänyt kiireisenä senkin edestä. Olen yrittänyt ylimääräisellä ajalla (onko sellaista?) pitää tätä päiväkirjaa edes vähän enemmän ajan tasalla, mutta urakka vaikuttaa hitusen toivottomalta. Keskiaikaisena leikkitätinä olemisesta ja Franzensbadista sentään olen saanut kirjoitettua. Etenkin Franzensbadin (osa 1, osa 2, osa 3) reissuraportti oli helpotus saada pois roikkumasta, koska se oli ehdottomasti tämän vuoden suurin seikkailu, johon vuoteni huipentui. Samalla tässä on hassusti alkanut jo muotoutua suunnitelmia ensi vuoden seikkailuista menneeseen. Niitä on alkuvuodelle yllättävänkin paljon tiedossa jo nyt.

Alun perin Humalasalon Talvi-illan ja Vapriikki Vintagen piti olla päällekkäin samana viikonloppuna, ja olisi ollut pakko valita, haluanko hypätä keskiajalle hyviin pitoihin ja pitämään hauskaa vai valistamaan väkeä 1700-luvun hienouksista. Ilman Tardista kun emme voi olla kahdessa paikassa samana viikonloppuna. Olimme jo ehtineet jakaa poppoon keskiaikailijoihin ja rokokoohon, mutta universumi olikin puolellamme ja Talvi-illan aikaikkuna oli pakko siirtää viikkoa aikaisemmaksi. Jes! Siitähän aikamatkaajan rajaton riemu repesi: kun seuraava keskiaikaikkuna ei osunutkaan päällekkäin 1700-luvun kanssa ja a) ei tarvitse valita, b) voi osallistua molempiin ja c) enemmän aikamatkaamista on aina enemmän aikamatkaamista kuin vähemmän aikamatkaamista. Sitä paitsi nyt voin viettää syntymäpäivääni sekä keskiajalla että 1700-luvulla ystävieni kanssa - how cool is that?

Loppiaisena pölähdämme vieraisille Hämeen linnaan, niin kuin viime vuonnakin... tai no, oikeastaanhan vuosi oli 1505, mutta kuitenkin. Helmikuussa suuntaamme Olavinlinnaan, mikä on minusta suunnattoman jännittävää, koska silloin Saimaan rantakinoksissa syntyy kuutteja. Kun Hilsu kysyi, mitä olemme menossa linnaan tekemään, oli huvittavaa, kun saattoi kysyä: "Kumpaan linnaan?" Niin niitä tulevia seikkailuita menneeseen vain taas kertyy!

Sitten tietenkin ovat taas Haiharan kartanon perinteiset keväiset naamiohuvit, jotka osuvat tällä kertaa huhtikuun alkupuolelle - orientaalisella teemalla! Jännittävää! Sama viikonloppuna meitä pyydettiin myös Turkuun, mutta valitettavasti se ei taida millään onnistua, sillä tanssiaisvalmistelut pitävät kiireisenä.

Luin myös valtavasta viikinkien maihinnoususta, jota olisi mielenkiintoista mennä seuraamaan. Tämä täytynee ottaa puheeksi Huhuun kanssa. Minähän mieluummin pysyttelen poissa taisteluista, mutta seuraan niitä sivusta kyllä mielenkiinnolla. Tapahtumiin sekaantuminen ei tuntuisi hyvältä, ja toisekseen pääsisin kuitenkin hengestäni.

Joulukin on pian. Tahtoisin jotenkin muistaa aikamatkaajaystäviäni ja kiittää tästä vuodesta ja seikkailuista, joten on varmaan aika viimein laittaa harmaat aivosolut hyrräämään (mistä tulikin mieleen, että pitää mennä hyrräämään helmiä tanssiaisten helmikukkapöytäkoristetta varten) ja keksiä jotain pientä ja mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti