tiistai 13. lokakuuta 2015

Haalarit päälle ja maalia pohjalle

Maalaaminen on hidasta puuhaa. Tai siis maalin kuivumisen odottaminen on hidasta puuhaa. Koska meillä ei ole mitään järkevää tilaa, jossa kuivattaa seiniä, seinän kuivuminen varaa työtilamme saman tien kahdeksaksi tunniksi. Niinpä yritän saada pohjamaalaamisia tehtyä pieninä pyrähdyksinä telakalle työpäivän jälkeen, jotta pitemmistä telakkapäivistä ei tarvitse hukata aikaa maalin kuivumisen katselemiseen. Sitä paitsi olisi kurjaa, jos märkään maaliin ropisisi keksinmurusia. Töiden jälkeen tänään pyörähdinkin telakalla ennen renessanssitanssitreenejä sutimassa pohjamaalin ensimmäiseen seinään.

Haukattuani välipalaa sain saman tien nenäni alle siniset telakkahaalarit. Ehkä hehkeimmät ikinä! Olin niin onnellinen kiskoessani niitä ylleni. Isä auttoi nostamaan painavan seinän telineille, ja hujauksessa se oli maalattu. Sisäpuolelle jäi nyt hieman paikkausmaalattavaa, koska päätimme maalata seinän saman tien molemmin puolin, mutta pientä paikkausta on helppo tehdä, kun sisäseiniä seuraavan kerran maalataan.

Täytyy myöntää, että tunsin itseni hyvin onnelliseksi maalatessani Tardista. Hölmöä, ehkä, mutta en voinut piilottaa hymyäni. On se vain niin kaunis. On se vain niin rakas.

Huomenna taas yhden sairaalakierroksen jälkeen suhahdan takaisin telakalle. Saan taas vetää Kayleenkin kateelliseksi tekevät telakkahaalarini niskaan, ja sitten on toisen kootun seinän vuoro saada pohjamaali pintaansa. Lauantain suunnitelmana olisi koota takaseinä ja saada se maalattua. Jos heittäydymme oikein hurjiksi, voisimme teen äärellä ryhtyä myös ratkomaan etuseinän ja ovien käytännön toteutuksen ongelmakohtia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti